Izid prevodov: Zastrupljeno otroštvo, Sue Palmer ter Med formo in svobodo, Betty Staley

7. 10. 2019 do 15. 10. 2019

V letošnjo jesen vstopamo z izidom prevodov dveh pomembnih del, namenjenih tako staršem kakor tudi pedagogom, strokovni in splošni javnosti.

 

Knjigi lahko do 15. 10. 2019 naročite po prednaročniških cenah s priznanim 20 % popustom na: zalozba@waldorf.si.

 

#1 Svetovna uspešnica: Zastrupljeno otroštvo – kako sodobni svet vpliva na naše otroke in kaj lahko storimo, Sue Palmer

 

Sue Palmer v knjigi Zastrupljeno otroštvo na podlagi raziskav številnih nevrologov, psihologov, ekonomistov, oglaševalcev in lastnih intervjujev z mnogimi znanstveniki, starši, učitelji in otroki opozarja na delovanje »toksičnega koktajla« – strupene mešanice vplivov sodobne družbe.

Po poglavjih izčrpno predstavi dejavnike, ki negativno vplivajo na čustveni, socialni in kognitivni razvoj otrok, a ne ostaja le pri tem: z nasveti »razstrupljanja« za vsako od področij nam pomaga v primerih, ko je šlo že predaleč – ko se nemočni soočamo z različnimi simptomi »zastrupljenega« otroštva; s primeri dobre prakse, s prikazom ugotovitev strokovnjakov in s konkretnimi izkušnjami pa nas prepriča, da je možno živeti, delovati in vzgajati tudi bolj zdravo, bolj celostno, bolj človeško!

 

»Obvezno branje za vse, ki delajo z otroki! Knjiga vključuje izjemno zanimiva in mestoma pretresljiva razkritja škodljivih posledic na mlade v naši družbi ter ponuja nekaj praktičnih in zelo berljivih idej ter priporočil za vse tiste, ki si prizadevajo, da bi otrokom dali najboljše, kar lahko.«

Gervase Phinn, pisatelj

 

Cena s popustom: 19,92 EUR – Redna cena: 24,90 EUR – 430 strani, mehka vezava, 156 x 220

 

 

 

 

#2 Praktični vodnik po najstniških letih: Med formo in svobodo –  Odraščanje mladostnika, Betty Staley

 

Knjiga Med formo in svobodo vsebuje obilico uporabnih spoznanj o najstniku ter ponuja moder pogled na duševni razvoj otrok in mladostnikov. Betty Staley nas vabi, da z njo raziščemo živahno naravo adolescence – razlike v razvoju med fanti in dekleti, iskanje lastne identitete, razvoj mišljenja in čutenja, oblikovanje značaja … Raziskuje potrebe odraščajočega najstnika v odnosu do družine, prijateljev, medijev, vzgoje in izobraževanja, umetnosti in ljubezni. Sooča nas s težavami, kot so stres, depresija, prehranske motnje, odvisnost od alkohola in mamil, ter pojasnjuje možne oblike pomoči.

Ta praktični vodnik po najstniških letih je v veliko pomoč staršem, učiteljem in tudi mladostnikom samim.

 

“V tej odlični knjigi nam Betty Staley podaja sočuten, inteligenten in intuitiven vpogled v razvoj otrok in mladostnikov. Upamo, da jo bo prebralo veliko pomembnih ljudi: staršev, učiteljev in mladostnikov.”

Joseph Chilton Pearse, iz uvoda

 

Cena s popustom:15,92 EUR – Redna cena: 19,90 EUR – 225 strani, mehka vezava, 156 x 220

© 2014-21 Zavod za razvoj waldorfskih šol in vrtcev Slovenije - zveza