Vabilo na pokušino ORKESTRIONA – orkestra ‘malo drugače’, kjer glasbeno predznanje ni potrebno

19. 10. 2016 do 19. 10. 2016 19.00 - 20.30

Ste se tudi vi že kdaj spraševali, kako je igrati in ustvarjati v orkestru?

Prisrčno vabljeni na ‘pokušino’

ORKESTRION-a

glasbene ustvarjalnice za odrasle, kjer glasbeno predznanje ni potrebno

osnove orkestrske igre in improvizacije v skupini / ustvarjanje skupne zvočne slike, vključevanje vsakega udeleženca in vsakega glasbila  / praktični prikaz  ustvarjanja orkestrske  skladbe

Pokušina bo potekala v sredo, 19. 10. 2016,

od 19.00 do 20.30

v prostorih Waldorfske šole Ljubljana, Streliški 12, Ljubljana.

Zaradi boljše organizacije vas prosimo, da se prijavite na manca.biber@waldorf.si.


ORKESTRION ter GLASBENO USTVARJANJE ZA ODRASLE vodita Eva Jurgec in Klemen Bračko

Eva Jurgec, akademska glasbenica oboistka, profesorica oboe in kljunaste flavte na glasbeni šoli in učiteljica glasbe na Waldorfski šoli Ljubljana.

Prejemnica študentske Prešernove nagrade, prejemnica Škerjančeve nagrade ter nagrajenka državnih glasbenih tekmovanj (I., II., III. nagrada TEMSIG). Je članica Simboličnega orkestra, ki velja za enega najzanimivejših slovenskih sodobnih glasbenih fenomenov, igra v zasedbi Evemirei ter izvirni zasedbi Jezdeci prostranih dimenzij, kjer se prepletata avtorska poezija in glasba. Njena strast do glasbenega ustvarjanja je nalezljiva, pod njenim vodstvom tudi skupina popolnih glasbenih začetnikov v trenutku lahko postane uigran ansambel. Je vodja glasbenih dejavnosti v okviru izobraževanja za waldorfske učitelje in vzgojitelje v Ljubljani.

Klemen Bračko, violinist, violist, pedagog, avtor glasbe… Že med študijem na Akademiji za glasbo v Ljubljani je igral v All Capone Štrajh Triu in kot substitut v vseh slovenskih profesionalnih simfoničnih in opernih orkestrih. Kot solist je nastopil s Komornim orkestrom AG Ljubljana, orkestrom Savitra, orkestrom Glasbene šole Celje, Mariborskim mladinskim orkestrom. Premierno je izvajal tudi Judovsko rapsodijo Tine Mauko. Poučeval je v glasbeni šoli Zavoda sv. Stanislava, sedaj poučuje na Waldorfski šoli v Ljubljani, je gostujoči mentor na Godalkanju in deluje kot samozaposlen v kulturi.

Vrsto let je bil član ansambla Godalika (koncert v Joe’s pub v New Yorku, podelitev Prešernovih nagrad), kvarteta Akord (zgoščenka Mandeljni in rozine s pevko Vito Mavrič), tria Fuoco, ter skupine JPD, ki izvaja novodobno avtorsko in improvizirano glasbo. Veliko je sodeloval tudi s skupino Terrafolk (koncerti po vsej Evropi, turneja po Angliji in Severni Irski) in je dolgoletni član Simboličnega orkestra. Že nekaj let muzicira v skupini Brencl banda.

Veliko nastopa v gledališčih (ljubljanska Drama, MGL) in je avtor glasbe za gledališke in lutkovne predstave (LG Ljubljana, LG Maribor, SSG Trst, Gledališče Koper, Via Negativa…). Igra v koncertnih dvoranah, na ulici, na zabavah in doma.

© 2014-21 Zavod za razvoj waldorfskih šol in vrtcev Slovenije - zveza