vaja ORKESTRIONA – orkester malo drugače

5. 10. 2016 do 30. 6. 2017 18.00 - 19.00

Ste se tudi vi že kdaj spraševali, kako je igrati in ustvarjati v orkestru?

ORKESTRION

glasbena ustvarjalnica / glasbeno predznanje ni potrebno

osnove orkestrske igre in improvizacije v skupini / ustvarjanje skupne zvočne slike, vključevanje vsakega udeleženca in vsakega glasbila  / praktični prikaz  ustvarjanja orkestrske  skladbe

 

Prisrčno vabljeni, da se nam pridružite vsako sredo od 18.00 do 19.00, na zabavi/skupnem glasbenem ustvarjanju v Lila dvorani Waldorfske šole Ljubljana.

 

Prijave in informacije na manca.biber@waldorf.si ter na 051 304 406.

 


Orkestrion poteka vsako sredo v mesecu.


Orkestrion ter Glasbeno ustvarjanje za odrasle vodijo Eva Jurgec, Klemen Bračko in Uroš Jezdić.

Eva Jurgec, akademska glasbenica oboistka, profesorica oboe in kljunaste flavte na glasbeni šoli in učiteljica glasbe na Waldorfski šoli Ljubljana.

Prejemnica študentske Prešernove nagrade, prejemnica Škerjančeve nagrade ter nagrajenka državnih glasbenih tekmovanj (I., II., III. nagrada TEMSIG). Je članica Simboličnega orkestra, ki velja za enega najzanimivejših slovenskih sodobnih glasbenih fenomenov, igra v zasedbi Evemirei ter izvirni zasedbi Jezdeci prostranih dimenzij, kjer se prepletata avtorska poezija in glasba. Njena strast do glasbenega ustvarjanja je nalezljiva, pod njenim vodstvom tudi skupina popolnih glasbenih začetnikov v trenutku lahko postane uigran ansambel. Je vodja glasbenih dejavnosti v okviru izobraževanja za waldorfske učitelje in vzgojitelje v Ljubljani.

Klemen Bračko, violinist, violist, pedagog, avtor glasbe… Že med študijem na Akademiji za glasbo v Ljubljani je igral v All Capone Štrajh Triu in kot substitut v vseh slovenskih profesionalnih simfoničnih in opernih orkestrih. Kot solist je nastopil s Komornim orkestrom AG Ljubljana, orkestrom Savitra, orkestrom Glasbene šole Celje, Mariborskim mladinskim orkestrom. Premierno je izvajal tudi Judovsko rapsodijo Tine Mauko. Poučeval je v glasbeni šoli Zavoda sv. Stanislava, sedaj poučuje na Waldorfski šoli v Ljubljani, je gostujoči mentor na Godalkanju in deluje kot samozaposlen v kulturi. Vrsto let je bil član ansambla Godalika (koncert v Joe’s pub v New Yorku, podelitev Prešernovih nagrad), kvarteta Akord (zgoščenka Mandeljni in rozine s pevko Vito Mavrič), tria Fuoco, ter skupine JPD, ki izvaja novodobno avtorsko in improvizirano glasbo. Veliko je sodeloval tudi s skupino Terrafolk (koncerti po vsej Evropi, turneja po Angliji in Severni Irski) in je dolgoletni član Simboličnega orkestra. Že nekaj let muzicira v skupini Brencl banda. Veliko nastopa v gledališčih (ljubljanska Drama, MGL) in je avtor glasbe za gledališke in lutkovne predstave (LG Ljubljana, LG Maribor, SSG Trst, Gledališče Koper, Via Negativa…). Igra v koncertnih dvoranah, na ulici, na zabavah in doma.

Uroš Jezdić, harmonikar, se je po šolanju za tri leta odpravil v ZDA, kjer je med drugim igral tudi s skupino turških in bolgarskih ciganov. Sedem let je potoval po Evropi in igral z mnogimi pestro sestavljenimi zasedbami, pri čemer je bila vedno rdeča nit balkanska glasba romskih korenin. Sodeloval je z različnimi delujočimi skupinami kot so Etno klarinetno, Ethnodelia, Langa, Leni Kravac in drugimi. V preteklih 20 letih se je posvetil študiju in igranju balkanske glasbe ter razvil različne stile in tehnike igranja harmonike. Je idejni vodja Projekta AutEtno, katerega osnovni namen je iskrenost v poustvarjanju in doslednost v prenašanju tradicionalne (etno) glasbe. Poleg naštetega komponira in nastopa tudi za gledališča in filmske produkcije.

 

 

© 2014-21 Zavod za razvoj waldorfskih šol in vrtcev Slovenije - zveza