Vroči Orkestrion

12. 7. 2019 do 21. 7. 2019 17.00 - 16.00

 

Priložnost izgubljena se vrača okrepljena!

 

Je vaš sanjski poklic potujoči cirkuški glasbenik? Si želite z igranjem na flavto ukrotiti kobro in jo pripraviti do plesa? Imate vsega dovolj in bi najraje prodali dušo hudiču, da bi igrali violino kot Paganini ali pa se sploh prvič soočili z njo ter zagodli s podporo mentorja? Mislite, da ste prestari, da bi se naučili igrati v orkestru, torej prestari za zabavo? Ali pa je morda kak slab spomin na glasbeno šolo utišal željo po igranju in veselem druženju ob glasbi?

 

Ni več izgovorov, priložnost je na vidiku!

 

Na delavnicah se odpira prostor za glasbeno izobraževanje in druženje, namenjeno vsem, ne glede na predznanje, starost, spol, barvo kože, politično prepričanje, spolno usmerjenost ali veroizpoved.

 

S seboj prinesite svoje igrače (pihala, godala, brenkala, po želji tudi kaj drugega …), nekaj pa jih bomo priskrbeli mi.

 

Za red in mir bodo poskrbeli Eva Jurgec, Klemen Bračko, Uroš Jezdić in Žiga Fabbro, vse vaše prijave in vprašanja o podrobnostih pa zbira Manca Biber na manca.biber@waldorf.si, (01) 434 55 77 in 030 765 009.

 

Če svojo zabavo jemljete resno, prisrčno vabljeni!

Prijavnica: Vroči Orkestrion – mednarodne glasbene delavnice

 

 


Glasbene delavnice bodo oblikovane po skupinah udeležencev, ki se boste na koncu povezali v celoto (nastop orkestra) in tako pokazali pomen vsakega posameznika v sozvočju skupine ter skupinskega ustvarjalnega delovanja kot celote.

 

Zatorej vabimo vas, ki ste:

  • Profesionalni glasbeniki – za tiste, ki so pripravljeni razširiti svoja obzorja in raziskati etno glasbo in druge glasbene zvrsti.
  • Ljubitelji glasbe – ne glede na profil in glasbeno predznanje.
  • Waldorfski učitelji – del seminarja in delavnic bo namenjen tako waldorfskih učiteljem kakor tudi seminaristom, pridobljena znanja boste lahko uporabili v razredih. Specifičnost delavnic: sestava orkestra glede na udeležbo učencev (različna znanja igranja na inštrument) – ustvarjanje aranžmaja – principi poučevanja.

 

Udeleženci boste umeščeni v enega od orkestrov:

  • Profi orkester – aktivni glasbeniki, učitelji glasbe, študentje akademije za glasbo in tisti, ki obiskujete srednjo glasbeno šolo ali imate končanih vsaj 8 let glasbene šole (minimalno število udeležencev: 15).
  • Polprofi orkester – pogoj: vsaj 4. letno obiskovanje glasbene šole.
  • Prvčki – vključeni tisti, ki vsaj pol leta igrate glasbilo.
  • Nepopisan list – popolni začetniki (minimalno število udeležencev: 10).

 

Principi dela: Skupinska improvizacija – Notno-klasičen – Etno –  Igranje na pamet.

 

Program bo sestavljen glede na dejansko udeležbo. Predvidena so klasična dela, etno skladbe, jazz standard.

 

Dodatna dejavnost: plesi sveta.

 

Vodje delavnic:

Eva Jurgec, akademska glasbenica oboistka, profesorica oboe na waldorfski glasbeni šoli in učiteljica glasbe na Waldorfski šoli Ljubljana. Prejemnica študentske Prešernove nagrade, prejemnica Škerjančeve nagrade ter nagrajenka državnih glasbenih tekmovanj (I., II., III. nagrada TEMSIG). Je članica Simboličnega orkestra, ki velja za enega najzanimivejših slovenskih sodobnih glasbenih fenomenov, igra tudi v zasedbi Autetno, projektu z izzivom avtentičnega igranja ljudske glasbe. Njena strast do glasbenega ustvarjanja je nalezljiva, pod njenim vodstvom tudi skupina popolnih glasbenih začetnikov v trenutku lahko postane uigran ansambel. Je vodja glasbenih dejavnosti v okviru izobraževanja za waldorfske učitelje in vzgojitelje v Ljubljani in idejni vodja projekta Orkestrion, glasbenih delavnic za odrasle.

 

 

Klemen Bračko, akademski glasbenik, violinist, violist, kitarist, skladatelj in pedagog, je že med študijem na Akademiji za glasbo v Ljubljani igral v All Capone Štrajh Triu in kot substitut v vseh slovenskih profesionalnih simfoničnih in opernih orkestrih. Kot solist je nastopil s Komornim orkestrom AG Ljubljana, orkestrom Savitra, orkestrom Glasbene šole Celje in Mariborskim mladinskim orkestrom, premierno izvajal Judovsko rapsodijo Tine Mauko. Igral je s skupino Terrafolk, bil koncertni mojster in solist Simboličnega orkestra, vrsto let član ansambla Godalika, tria Fuoco, skupine JPD, član skupine AutEtno … Poučeval je v glasbeni šoli v Zavodu sv. Stanislava, na Waldorfski osnovni in glasbeni šoli v Ljubljani ter sodeloval pri Izobraževanju za waldorfske učitelje in vzgojitelje. V sklopu ‘Glasbenega ustvarjanja za odrasle’ Zavoda RWŠV Slovenije poučuje violino in kitaro. Veliko nastopa, piše glasbo za gledališča, sodeluje na snemanjih za najrazličnejše skupine, gledališče in film.

 

 

Uroš Jezdić samozaposlen v kulturi, inštrumentalist, somentor na glasbenih delavnicah za odrasle Orkestrion, ki potekajo na Waldorfski šoli v Ljubljani. Sodeloval je z različnimi skupinami kot so Etno klarinetno, Langa, Leni Kravac, Ethnodelia, Balkan Boys, Terrafolk, projekt Godalkanje… Idejni vodja projekta Autetno, ki se ukvarja z doslednostjo poustvarjanja tradicionalne etno (ljudske) glasbe. Mentor na World music school Helsinki za področje balkanske glasbe. Hkrati ustvarja glasbo za gledališke predstave (SNG Drama, MGL, Ptujsko gledališče, Zavod Celinka,..) in filmske produkcije. Vsekakor vsestranski glasbenik, z več kot dvajsetletnimi izkušnjami poznavanja in preigravanja različnih glasbenih slogov. Njegov avtentičen slog igranja z močnimi vplivi ljudske glasbe Balkana zaznamuje tehnična briljanca, intenziteta ornamentov, prvinskost, ekstatičnost, spontanost, neposrednost , ki presega okvirje družbenega, etničnega in kulturnega obrobja.

 

Žiga Fabbro se je pričel učiti klarinet na piranski glasbeni šoli pri prof. Robert Staniču, kjer je zaključil devet let klarineta in štiri saksofona. Kasneje je v času študija Muzikologije na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani obiskoval tudi saksofon na jazz oddelku Srednje glasbene in baletne šole Ljubljana pri prof. Klemnu Kotarju. Še pred zaključkom študija muzikologije je bil sprejet v razred prof. Michaela Eriana na Koroškem deželnem konzervatoriju v Celovcu, kjer je leta 2016 z odliko diplomiral. Deluje na različnih glasbenih področjih kot izvajalec, aranžer in producent. Igra v različnih glasbenih zasedbah, ki se spogledujejo z jazz, rock, etno in klasično glasbo kot so 4 Dementions, Na Lepem Prijazni, Toxine, The Non-Et, Istranbul, Zdenek in Janek Duo, The Muffin Men. Sodeloval pa je tudi z različnimi Big Bandi ter pihalnimi orkestri. Trenutno je zaposlen na Waldorfski glasbeni šoli Ljubljana, kjer poučuje saksofon ter različne komorne in večje zasedbe ter informatiko v gimnaziji, občasno pa vodi delavnice tudi na izobraževanjih za bodoče waldorfske pedagoge.

 

Prijave in informacije:

šmanca.biber@waldorf.si

(01) 434 55 77

030 765 009

FB: Orkestrion

www.waldorf.si/event/vrociorkestrion

Spletni obrazec: Vroči Orkestrion – mednarodne glasbene delavnice

 

Rok prijave: 3. julij 2019

 

Kotizacija:

250 EUR – orkestrsko igranje /brez individualnih vaj/ (vse orkestrske vaje, delavnice plesa, t.i. ‚jam-i‘, nastopi, možnost prenočitve na šoli, odmori za kavo in nekaj presenečenj)

400 EUR – celodnevna udeležba (29 vaj  z vključeno vsakodnevno individualno vajo z mentorjem, delavnice plesa, t.i. ‚jam-i‘, nastopi, možnost prenočitve na šoli, odmori za kavo in nekaj presenečenj)

200 EUR – popoldanska udeležba (popoldanske orkestrske vaje, delavnice plesa, t.i. ‚jam-i‘, nastopi, možnost prenočitve na šoli, odmori za kavo in nekaj presenečenj)

 

Možnost plačila na obroke.

Za šole – možnost skupinskega popusta.

Možnost nočitve na šoli.

 

 

Prisrčno vabljeni, da se nam pridružite!

 

Mednarodne glasbene delavnice organiziramo v sklopu praznovanja 100. obletnice prve waldorfske šole z željo, da socialno, medgeneracijsko in mednarodno povežemo udeležence različnih profilov v jeziku, ki ga govorimo vsi – v jeziku glasbe.

© 2014-21 Zavod za razvoj waldorfskih šol in vrtcev Slovenije - zveza