Šola za starše Godija Kellerja, Pomurje, 10. in 11. junij 2016

10. 6. 2016 do 11. 6. 2016 17.00 (petek) in 9.00 (sobota) - 20.00 (petek) in 12.00 (sobota)
IMAG2738Prisrčno vabljeni na dvodnevno šolo za starše Godija Kellerja, ki bo potekala v petek, 10. junija, od 17. do 20. ure, in v soboto, 11. junija od 9. do 12. ure, v Černelavcih, Zadružna ulica 5.

 

Zasnovana je tako, da okrepi samopodobo in pogum med starši, poveča njihovo razumevanje otrokovega razvoja ter izboljša njihove sposobnosti opazovanja otroka.

 

Teme, ki se jih boste na tokratni delavnici dotaknili, so:
– razumevanje otroka,
– vprašanje avtoritete,
– življenjske krize ter
– kako okrepiti sodelovanje med vsemi, ki so prisotni v otrokovem življenju?

S svojimi vprašanji, ki jih lahko pošljete že pred prvim srečanjem na manca.biber@waldorf.si, imate možnost sooblikovanja vsebine večerov.

 

Kotizacija šesturne šole za starše znaša 40 EUR. V ceno je vključeno tudi predavanje (s prevodom) in prigrizki med odmori. Delo poteka v manjših skupinah, zato je število mest omejeno. V primeru prevelikega števila prijav imajo prednost tisti, ki so se prijavili prvi in, po potrditvi prijave s strani organizatorja, vplačali kotizacijo na tekoči račun SI56 2900 0005 5342 237 (UNICREDIT BANKA SLOVENIJA d.d.), sklic: 201604. V primeru premajhnega števila prijav Šola za starše odpade, že nakazane kotizacije bomo vrnili.

Prijave in informacije na manca.biber@waldorf.si ter na telefonski številki (0)1 434 55 77.

Rok za prijavo: do 6. junija oziroma do zapolnitve mest.

 


Predstavitev predavatelja

GODI KELLER je svojo pestro pedagoško pot pričel pred več kot petintridesetimi leti. Avtor knjige S srcem v šoli, prevedene tudi v slovenščino, Tvil i fred (Dvom v miru) in Lempen & Ulempen, deluje kot samostojni mednarodni predavatelj, pisec in učitelj predvsem na Norveškem ter na Švedskem, Danskem, Češkem, Hrvaškem, v Sloveniji, Estoniji, Islandiji, Latviji in drugod.

Je zunanji strokovni sodelavec mnogih javnih in zasebnih šol in vrtcev ter izobraževanj/študijev za pedagoške poklice. Poleg tega predava slušateljem javnih in zasebnih ustanov, kot so bolnice, regionalne organizacije za rejništvo in različna združenja, ter podjetjem, ki podpirajo svoje zaposlene na področju starševstva. Zaradi potreb sodobnih staršev je pričel voditi ‘Šolo za starše’, ki je, zahvaljujoč njegovemu drugačnemu pristopu, naletela na izredno pozitiven odziv v vseh državah, kjer jo izvaja – tudi v Sloveniji.

Trenutno je najbolj poznan na Norveškem, kjer je več let sodeloval z nacionalno radijsko hišo. Njegov izjemen posluh za vprašanja mladih ga je usmeril na področje svetovanja tistim, ki so predčasno zapustili redno šolanje in iščejo svoje mesto v družbi; tako še danes sodeluje v projektu Pøbelprosjektet AS, ki mladim na robu družbe uspešno pomaga pri ponovnem vključevanju v družbo – vrnitev v izobraževalni proces ali pridobitev službe (dokumentarni film Pøbler, v katerem bomo lahko videli tudi nekaj njegovega dela, je bil premierno predvajan konec avgusta 2015 na Norveškem). Pri podobni tematiki sodeluje tudi z norveško socialno službo NAV, kjer pomaga mladim imigrantom.

Četudi izvira večina njegovih izkušenj iz waldorfske pedagogike, je njegovo sodelovanje z javnimi šolami in vrtci na Norveškem in drugod po Evropi pokazalo, da obstaja potreba po njegovih izkušnjah, nasvetih in pedagoško-življenjskih modrostih, ki presega morebitne drugačne izhodiščne teoretične osnove, saj je bistvo pedagoškega dela, ne glede na vse, otrok oziroma mladostnik.

več o njem, intervjuji,…

 

 

© 2014-21 Zavod za razvoj waldorfskih šol in vrtcev Slovenije - zveza