Godi Keller – predstavitev predavatelja

GODI KELLER je svojo pestro pedagoško pot pričel pred več kot petintridesetimi leti. Avtor knjige S srcem v šoli, prevedene tudi v slovenščino, Tvil i fred (Dvom v miru) in Lempen & Ulempen deluje kot samostojni mednarodni predavatelj, pisec in učitelj predvsem na Norveškem ter na Švedskem, Danskem, Češkem, Hrvaškem, v Sloveniji, Estoniji, Islandiji, Latviji in drugod.

Je zunanji strokovni sodelavec mnogih javnih in zasebnih šol in vrtcev ter izobraževanj/študijev za pedagoške poklice. Poleg tega predava slušateljem javnih in zasebnih ustanov, kot so bolnice, regionalne organizacije za rejništvo in različna združenja, ter podjetjem, ki podpirajo svoje zaposlene na področju starševstva. Zaradi potreb sodobnih staršev je pričel voditi ‘Šolo za starše’, ki je, zahvaljujoč njegovemu drugačnemu pristopu, naletela na izredno pozitiven odziv v vseh državah, kjer jo izvaja – tudi v Sloveniji.

Trenutno je najbolj poznan na Norveškem, kjer je več let sodeloval z nacionalno radijsko hišo. Njegov izjemen posluh za vprašanja mladih ga je usmeril na področje svetovanja tistim, ki so predčasno zapustili redno šolanje in iščejo svoje mesto v družbi; tako še danes sodeluje v projektu Pøbelprosjektet AS, ki mladim na robu družbe uspešno pomaga pri ponovnem vključevanju v družbo – vrnitev v izobraževalni proces ali pridobitev službe (dokumentarni film Pøbler, v katerem bomo lahko videli tudi nekaj njegovega dela, je bil premierno predvajan konec avgusta 2015 na Norveškem). Pri podobni tematiki sodeluje tudi z norveško socialno službo NAV, kjer pomaga mladim imigrantom.

Četudi izvira večina njegovih izkušenj iz waldorfske pedagogike, je njegovo sodelovanje z javnimi šolami in vrtci na Norveškem in drugod po Evropi pokazalo, da obstaja potreba po njegovih izkušnjah, nasvetih in pedagoško-življenjskih modrostih, ki presega morebitne drugačne izhodiščne teoretične osnove, saj je bistvo pedagoškega dela, ne glede na vse, otrok oziroma mladostnik.


Spletne povezave na nekatere članke in intervjuje

Dnevniki, revije in spletni portali

 Radio

 Video

Ostale članke in radijski intervju vam lahko posredujemo preko e-pošte.


Kontaktna oseba za Slovenijo, Hrvaško, Italijo in Bosno in Hercegovino

Manca Biber

E-naslov: manca.biber@waldorf.si

GSM: 051 304 406

Tel.: : ++386 (0)1 434 55 77

FB: Godi Keller – S srcem v šoli

 

 

 

Izrazite mnenje

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen. Obvezna polja so označena z *

© 2014-21 Zavod za razvoj waldorfskih šol in vrtcev Slovenije - zveza