Susan Perrow – predstavitev predavateljice

Susan Perrow je avstralska pedagoginja in pisateljica, pripovedovalka terapevtskih zgodb in mednarodna predavateljica, ki zadnjih trideset let dokumentira pripovedke različnih kultur, piše zgodbe in jih pripoveduje skupinam otrok in odraslih. Srčno verjame, da ‘zgodbe poznajo pravo pot’, zato je razvila umetnost terapevtskega pripovedovanja zgodb za otroke z vedenjskimi težavami in za otroke v težkih situacijah.

Ima tridesetletne izkušnje s področja poučevanja, izobraževanja učiteljev, pripovedovanja zgodb in izobraževanja staršev, ter štirinajstletne izkušnje z vodenjem delavnic za zdravstvene delavce – psihologe, terapevte, šolske svetovalne delavce, medicinske sestre in zdravnike.

Svoje delo predstavlja na številnih mednarodnih konferencah po vsem svetu. Za avstralsko Univerzo Southern Cross, Lismore, NSW je razvila in tudi predavala predmet ”Pripovedovanje zgodb”. Bila je ustanoviteljica in več kot deset let ravnateljica centra za otroke Periwinkle Children’s Centre – Byron Bay. V sklopu programa CARE Program, Byron Council, ki ga je podprla avstralska vlada, je vodila ustvarjalne tečaje za otroke z vedenjskimi težavami. Leta 2008 je izšla njena prva knjiga ‘Healing Stories for Challenging Behaviour’ prevedena v številne jezike, leta 2012 knjiga ‘Therapeutic Storytelling: 101 Healing Stories for Children’; trenutno se, poleg predavanjem in vodenjem delavnic, posveča pisanju serije e-knjig, ki jih je poimenovala ‘A Spoonful of Stories’, v kateri ima vsaka knjiga svojo temo.

Za Susan Perrow pravijo, da je kot ‘zdravnica, ki zdravi zgolj z zgodbami’, saj piše, zbira in dokumentira zgodbe, ki nudijo terapevtsko popotovanje tako za pripovedovalca kakor tudi za poslušalca – težke situacije zdravi na pozitiven in ustvarjalen način.

Več o njej in njenem delu na: http://susanperrow.com/

Izrazite mnenje

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen. Obvezna polja so označena z *

© 2014-21 Zavod za razvoj waldorfskih šol in vrtcev Slovenije - zveza