Informativni vpis v izobraževanje za waldorfske učitelje in vzgojitelje

V okviru delovanja Zavoda za razvoj waldorfskih šol in vrtcev – zveze poteka tudi izobraževanje za waldorfske učitelje in vzgojitelje.

 

Septembra 2016 bomo pričeli z novim triletnim programom, v katerega se lahko vključijo vsi, ki jih zanimajo vprašanja o razvoju človekovih zmožnosti v izobraževanju otrok od vrtca do zaključka pubertete. Izobraževalno delo se bo odvijalo en do dva vikenda v mesecu: v petek zvečer, v soboto cel dan in v nedeljo dopoldne. Vsak letnik bo imel v pričetku julija enotedensko intenzivno delo.

 

Poleg predavanj, umetniškega in praktičnega delovanja bo potrebno prebirati tudi določene literarne, oziroma pedagoške vsebine, opraviti zahtevane vaje in nastope pred študijsko skupino, hospitacije v ustrezni waldorfski pedagoški ustanovi, kjer bodo študentje ob koncu izobraževanja izvedli tudi praktično pedagoško delo. Izobraževanje se zaključi z zaključno nalogo, ki vsebuje poglobljen študij določene teme, ki je podkrepljen s praktičnim delom. Izobraževanje ne temelji na klasičnem opravljanju izpitov, vsaka opravljena naloga je priložnost za razvijanje glasbenih,ročnih, umetniških, gibalnih, osebnostnih in pedagoških potencialov posameznika.

 

Prvo študijsko leto je skupno za vse. Po prvem letniku se študentje razdelijo na učiteljsko in vzgojiteljsko skupino, ki imata v drugem in tretjem letniku različna programa.

 

Predavanja potekajo v prostorih Waldorfske šole Ljubljana. Cena za posamezni letnik je 1800 €, katero se lahko plača v 12 obrokih preko položnic. Če sta v seminar vključena dva iz iste družine, lahko plačata le ceno za enega.

 

Več o izobraževanju si lahko preberete v zavihku Izobraževanje. Če vas izobraževanje zanima, nam lahko posredujete vaše podatke na prej omenjeni elektronski naslov. V spomladanskem času bomo organizirali informativno srečanje vseh zainteresiranih, kjer vas bomo podrobneje seznanili z vpisnim postopkom.

 

Informativne prijave sprejemamo na vera.grobelsek@waldorf.si.

 

 

Komentarji ( 2 )
 1. Sabina

  Zdravo
  Zanima me sitem vašega izobraževanja. Namreč končujem PT za pomočnico vzgojiteljice na Srednji vzgojiteljski šoli in gimnaziji Ljubljana.
  Imam tudi že izkušnje z otroki, v vrtcu, počitniško varstvo in počitniško letovanje, čuvanjem otrok na domu. in tudi v tujini.

  • Manca Biber Večerin Post author

   Zdravo,
   opravičujemo se, ker je po nesreči vaše vprašanje do danes ostalo skrito in zato neodgovorjeno.
   Ali ste se med tem že obrnili na nas preko e-maila ali telefona?
   Ker je še možen vpis v nov cikel izobraževanja za waldorfske učitelje in vzgojitelje, vas vabim, da v primeru, da želenih informacij še niste prejeli, že danes pokličete na 01 434 55 77 in se pogovorite z vodjo našega izobraževanja, go. Grobelšek.
   Hvala za razumevanje in lep dan,
   Manca

Izrazite mnenje

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen. Obvezna polja so označena z *

© 2014-21 Zavod za razvoj waldorfskih šol in vrtcev Slovenije - zveza